O noua intrebare…

Am citit nu cu mult timp in urma intr-o carte o intrebare care inca ma macina…

De ce Dumnezeu a creat o creatura asa de imperfecta lipsita de putere de farmec si de maretie?

PS: Raspunsul meu va veni un pic mai tarziu… 😛

  1. adrianna
    ianuarie 25, 2010 la 1:45 pm

    in primul rand iti multumesc pentru urari!bafta si tie!
    acum,ca sa iti si raspund la intrebare,ma gandesc ca viata ar fi foarte plictisitoare daca toti am fi perfecti si minunati.tot ceea ce ni se intampla,cu bune sau rele,ne diferentiaza de ceilalti,iar trairile celorlalti ii diferentiaza de noi.cand iubim un om il iubim per total.probabil ca viata alaturi de un om perfect ar fi monotona…tocmai imperfectiunea cred ca face viata perfecta!

    • ianuarie 25, 2010 la 4:25 pm

      suna cam ciudat dar asa e… imperfectiunea face viata perfecta.. 😀
      Bine ai venit! 😀

  2. ianuarie 25, 2010 la 1:52 pm

    Nu cred ca Dumnezeu a creat omul imprefect,dar asta-i discutie lunga….Adam si-a oprit evolutia spirituala prin neascultare,cat despre cea fizica e urmare a alegerii sale si a izgonirii din Rai.
    Geneza vorbeste clar,trebuie doar analizata!
    Iar omul are putere,e plin de farmec si de maretie,numai ca indepartandu-se de Dumnezeu,”chipul” divin dupa care a fost creat a palit in el,iar „asemanarea”intru care trebuia sa devina omul a fost lasata in paragina…..asta pana a venit Hristos si a restaurat chipul!
    E o discutie lunga,ce poate crea „animozitati”….asa ca ma opresc!

  3. klausen1976
    ianuarie 25, 2010 la 7:48 pm

    poate pentru ca a fost un inginer neinspirat … daca consideri ca evolutia urmareste anumite pattern-uri ce duc la ideea unui experiment

  4. luli
    ianuarie 25, 2010 la 8:59 pm

    D’aia sa ai tu la ce sa te gandesti acum… Uite asa ca sa se dea si el mare… ce, n-avea voie?! 🙂

  5. ianuarie 25, 2010 la 9:23 pm

    Atâta timp cât eu nu pot să-i înlocuiesc creaţia cu ceva „perfect”, cum îl numeşti tu, atâta timp cât noţiunea de perfecţiune este foarte relativă, în funcţie de percepţia fiecăruia dintre noi, la fel cum este, de altfel, şi noţiunea de frumuseţe, nu pot să îi cer socoteală şi să-l trag la răspundere pe cel pe care îl numesc Dumnezeu. Apoi, dacă imprerfecţiunea la care te referi stă doar în vulnerabilitatea fizică, apoi… şi asta e tot alegerea noastră. Dacă îţi aminteşti, în biblie se povesteşte că primii oameni trăiau sute de ani şi aveau zeci de copii. Oamenii din ziua de astăzi abia dacă ating vârsta de 70 de ani. Din a cui vină? Avem acest dar înnăscut de a ne face rău singuri.
    Şi totuşi, omul e măreţ prin însăşi micimea sa. Omul e măreţ pentru că odinioară a ştiut să construiască piramide, deşi, între timp, a uitat. Omul e măreţ pentru că s-a ridicat deasupra celorlalte mamifere. Apoi, depinde mult şi de reperul pe care îl iei pentru a măsura măreţia omului. Dar cine a călătorit vreodată în toate colţurile lumii pentru a îndrăzni măcar să privească mai departe, spre stelele rămase necucerite? Omul e egoist pentru că îşi doreşte să aibă totul, uitând adesea să se aibă pe sine însuşi. Pentru că măreţia e chiar sub nasul nostru, nu avem nevoie de nave spaţiale pentru a o găsi. Măreţia se găseşte în fiecare formă de viaţă şi în fiecare relief. Iar farmecul… în fiecare zîmbet. 🙂

    • ianuarie 26, 2010 la 12:20 pm

      varsta din Biblie se refera la altceva… 😀
      nu se numarau anii atunci cum se numara acum… 🙂

      • ianuarie 26, 2010 la 12:23 pm

        da’ de unde stii tu cum se numarau anii atunci? 🙂

  6. vasilescumihaela
    ianuarie 25, 2010 la 9:26 pm

    Copiii sunt plini de farmec prin inocenta. Sisif in urcusul lui pe munte cu bolovanul in spate e puternic fiindca sfideaza forta destinului prin acceptare. Relatia face ca imperfectiunea sa piara in umbra iubirii, iar constiinta aduce omului maretia rupta din Rai. Omul este cea mai completa si mai complexa creatie a divinitatii. Inzestrat cu resurse nebanuite de dezvoltare si autodepasire, el singur e capabil sa se reintoarca la Creatorul sau prin propria-i credinta. Iar Dumnezeu cand l-a creat, cred ca stia asta… 🙂

  7. zackara
    ianuarie 26, 2010 la 2:03 am

    ”Creatura” trebuie sa isi caute partea care ii lipseste ca sa devina perfect. Chiar el a spus asta.Bine nu cum am formulat eu. Nu am Biblia ca sa iti dau citatul. Acum depinde din ce carte ai citit tu. Daca ai citit din aia 18872928 paraziti ai zilei 20 din luna 13 , sau ce secte mai sunt, vreau sa iti spun ca nu ma intereseaza.

  8. ianuarie 26, 2010 la 2:21 pm

    @ Lumi Cris.. nu stiu nici eu dar asa se presupune… in final cine stie???

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: